Saturday, July 10, 2010

apa yang boleh dibuat dengan surat khabar untuk photoshoot

photoshooting with old newspaper? why not..

macam biasa, bile mood merapu datang, bile idea nak buat sesuatu singgah kat kepala ni, jom usha photoshoot yang menggunakan helaian-helaian surat khabar. ini photoshoot pakai suratkabar lama yang aku terjumpa kat gugel. lepas da puas usha, usha gambar yang aku try buat tapi tak berapa nak menjadi T_T

COOL GILER KAN ENCIK ALIEN NI.

suke backdrop ni tapi rumah aku dah takde sudut yang available tuk buat macam ni.

flat dari suratkabau. yang ni bukan model shoot tapi aku suke tengok..





orait. merapu random photoshoot here we go.


model : macam bese adek aku. kali ni adek nombor 5. nabila. tapi aku selalu terbalikkan nama dia. jadi ALIBAN.
wee..kena timbun dengan surat kabau.

konon-konon nak buat ala naked la. tapi aliban ni pakai baju ok.

dalam bakul kepunyaan mak untuk angkat kain jemuran. hoho.



p/s : inila yang terjadi bila tak mampu nak beli backdrop yang mahal-mahal ade painting dan corak segala. surat kabau pon ok what. lepas ni aku ingat nak buat backdrop guna kain perca plak. haha. itupon kalo rajin nak menjahit.

7 comments:

Khai The Kerozer said...

ade jer keje nak wt kan..huhu

Chybee said...

rajin giler la nak snap2 ni. hihi... suke last pic!

nn said...

pergh. mantap. cop cop. gambar second ALIBAN tu edit je ea yang corak kat muka tu? ke memang lukis? cantik :)

zairie said...

habis surat khabar.. hehe :D

my recent post:
oh!gathering GB

joninel said...

wow...bagus bgt!!! nice post

Mimie.Candy Cane said...

ok ape mcm ni...x payah kuar belanje byk..hasil menarik jugak.

nurul nadea said...

khai,
chybee,
bosan weyh duk umah menganggur sementara nk tunggu job..huhu..




nn,tu edit je..meh aku buatkn kt muke ko mau..?free je...^_^





zairie, yup..ekonomikal..(kedekut sebenaunye)hihi





joninel, owh..arigatohozai emas ;-D





mimi, sebenaunye tak kuar belanje pon..haha..